Friday, December 30, 2011

Weekend





TUHAN TOLONG LEMBUTKAN HATI DIA

UNTUK TERIMAKU SEADANYA


Friday, December 2, 2011

Speechless


eh, dah 3rd year dah?
alaaa kejapnyerrr!!
(gaye bpk lopek)

sekarang sedang memasuki module urogenital system
atau nama panjangnya urinary system + genital system
seminggu sudah pun berlalu
dan sekarang sedang belajar part Female Genital Organ
lecture tengah hari tadi menceritakan proses berlakunya pregnancy
seriously aku teringat akan Arwah Prof. Dr. Farid Al-Gebaly
Al-Fatihah

2-3 hari setelah bermulanya module ini
aku seakan-akan terkena culture shock
subjek yang di ajar dalam module nih amat memerlukan aku untuk lebih kuat berusaha
berbanding module endocrine sebelum ini yang agak simple isinya
(simple2 pon, banyak jugak nk kene hafal sampai x terhafal)


1st day lecture (buruk jugak ar, sape paham lukisan nih aku bg segenih)


2-3 hari yang lalu,
sedar tak sedar
dengan tak semena-mena aku mulakan study aku dengan membaca buku biology form 5 yang aku bawa dari Malaysia masa 1st year dulu
xde ar semena-mena sangat
tapi aku dah memang blur sangat mase lecture oogenesis
xpaham ape
so, kene ar mulakan dari awal balik

semasa membaca buku bio f5 itu
aku sedikit sebanyak tertawa kecil melihat tulisan2 burukku di dalam buku itu
lebih mencuit hati apabila aku snediri tidak memahami apa yang aku tulis itu
selesai memahami semula konsep asal,
aku lantas menutup buku bio f5 itu utk beralih ke buku module
secara tidak sengaja, aku terselak ke muka surat pertama
yang tertulis di situ adalah

MUHAMMAD ARIFF BIN ZAKARIA
5 AL-BIRUNI

*tanpa disedari, air mata jatuh membasahi pipiku
(muntah2)



pahal plak tetiber nih?


Module nih dijangka habis dalam 10 minggu
minggu pertama baru selesai
doakan aku
sebelum otak ini dibebani dengan lebih banyak teori
aku cuba untuk menghabiskan membaca satu novel yang diterbangkan khas oleh rakanku dari malaysia
sudah sebulan aku tidak menyambung membaca novel ini
dan muka surat yang terakhir yang aku baca sebulan lalu adalah muka surat 4 =.='
novel apakah itu?


inilah novelnya
*merah pipi saya dibuatnya


tadi search2 fb, ter"stalk" plak profile sendiri
memang xde keje view pic2 sendiri
semua pic biase jer aku tengok sampai ar aku jmpe pic bawah nih




aku terdiam seribu bahasa
lantas membaringkan diriku ke atas katil
merenung ke arah dinding yang kosong
terus memejamkan mata
akhirnya menidurkan diri
zzzz
wallahualam

Wednesday, September 7, 2011

kesimpulan


tamat sudah menonton siri drama Nora Elena

rasanya, tidak perlulah untuk aku kupas satu persatu tentang drama ini

semua sudah tahu gamaknya

ke guane?

hanya ingin berkongsi nilai dan pengajaran dari drama ini :

1) jangan cemburu buta

2) siasat terlebih dahulu terhadap khabar angin yang diterima

dan juga

drama Nora Elena memberitahu kita bahawa

"cinta selepas berkahwin itu bukankah lebih indah"



*peace*

Monday, September 5, 2011

Drama



Currently watching Nora Elena last episode

=D

Thursday, August 4, 2011

Koka

ramadhan hari ke-3 melabuhkan tirainya

Alhamdulillah masih berpeluang beribadat dan bertaubat kepada-Nya

pagi tadi ke Cairo

menjadi mushrif akhawat yang ingin pulang ke Malaysia

Alhamdulillah diorg slamat sampai ke airport

dan aku slamat kembali ke smula ke Alex selepas menghantar mereka

Sori ar sebab aku tido non-stop dalam tramco

x tido lg kot malam tadi

haha

apa yang bestnyer, Aku ngn Dan dapat Mamee Express

da lame kot x makan,,

excited sket

haha

COKRAN!!


Tuesday, August 2, 2011

Keperibadianku


sebentar tadi

aku main search2 di youtube

tiba-tiba

langkahku terhenti

gara-gara terjumpa satu video

yang mengingatkan aku tentang zaman silam aku

tapi sudah ada banyak penambahbaikan

CONGRATES!

Sunday, July 17, 2011

sesuatu perkara


its about 30 min before azan subuh
tp still x dapat tidur
x tau kenapa
hurm,,
sekarang musim exam
masih banyak yg perlu dibaca
tapi sekarang still boleh menaip blog =.='
dan apabila aku menaip blog ini
aku rase mcm, bm aku da makin hampeh
maybe sebab banyak cakap arab
(banyak ar sangat)

tetibe teringat pasal kahwin,
lantas aku melihat diri ini
dari hujung rambut sampai ujung kaki
ya Allah
banyak sangat yg perlu diperbaiki dalam diri ini dalam mengejar kedewasaan
pemikiran ini masih kanak2


melihat kawan2 di sekeliling
terasa rendah sangat diri ini
diorg semua kemas2 blaka
aku?
selekeh nk mmpos
x abis2 dengan misteri nusantara
mungkin aku agak sempoi dan bersahaja
(oh bajet di situ)

cinta?
ada org kata, cinta itu buta
cinta itu juga boleh membutakan mata
you jump, i jump?
tah ar
mari berbalik kepada ajaran Islam
bukankah,
cinta itu lebih bermakna jika kita mencintai Allah dan rasul-Nya
oleh itu, cintailah yg Maha Mencintai
semua terserah kepada kita
sama ada utk memilih yg halal atau haram

aku rasa
aku macam disisihkan oleh org sekeliling
aku ibarat mcm batu kat tepi jalan
org jalan wat bodo jer
kalau nasib aku x baik, mmg kene terajang ar
dah ar kene trajang, dalam masa yg sama aku x mampu bangun utk melawan semula
melawan?
badan yg x kuat mane nih nk melawan?
terngiang2 di kepalaku kata seorg prof yg menjalankan kajian ke atasku
"you have a weak muscle"
ye,,muscle aku x kuat mane pon,
fine
x kesah pon
(sambil menitiskan air mata emasku ini)
(dalam masa yg sama, masih mampu utk tersenyum)
like this
=')
comel x?
ok x
selekeh jer
berbalik kepada ajaran Islam sekali lagi
siapakah orang yang paling kuat
orang yg paling kuat adalah orang yg BERSABAR

kepada mak & ayah
doakan arep ea nak exam nih
tahun nih x balik
nak merasa beraya kat sini
mane tau kot2 sini pon diorg buat tart nenas en
nk jgk merase tart nenas diorg
dalam dropbox, org ade letak cerite nur kasih the movie
jemput ar tengok ea =)

sekian sahaje coretan saye pada malam / pagi ini
semoga berjumpa lagi di laman blog ini
sori kalau x lawak
sebagai penutup
boley tuju lagu?
boley jer
sayangilah apa yg kita patut sayang
*peace*
salam



Sunday, July 3, 2011



salam
nice to play with all of you guys
the yesterday's game was the best ever
thanks for your co-operation
really appreciate it
thank you again and sorry for everything
now, i officially announce that
I'M DONE



so, from now on,,no need to ask me:

"weh rep, ada tempah tak minggu nih"
or
"hari nih ziraah kan rep? pukul berapa ko tempah?"


i quit

(but aku still jadi ajk sukan k)


the day we beat egyptian by 8-0


kerjasama




by the way
i'm free from now on
if anybody want to bid me
just call me
we can discuss further


Monday, June 20, 2011

Bamboo

Happy Meal


Sunday, June 12, 2011

Tie


bulan lepas

ada dinner

splendiferous night tuuu

semangat pnye pasal

sanggup beli tie baaaruuuu

L.E 120 sahaja

=.='



rembulan tuhhh,,haha


tapi sekarang

sudah koyak

koyak pada hari yang sama aku beli

gara-gara masuk mesin

redha


Sunday, May 8, 2011

Hidup Cemerlang Tanpa Dadah

musim exam

nak kuar,,

malas

selalu je lapar

so,,

kembur dapur

jumpe ar




dadih yg pernah aku bawak dari mlysie dulu



aku teliti cara membuatnya

aku tanya rakan2 yg pernah membuatnya sebagai panduan

lalu aku pon test



lepas masak tuang dlm cawan





keep cool


lepas da sejuk dlm freezer

aku pon makan

aku pejamkan mate

aku halakan muka aku ke atas

aku telan dadih yg lembut itu perlahan-lahan

sambil bermonolog

"Power jugak aku masak dadih nih"


Friday, April 22, 2011

I'm sorry


dia yg terhebat

dia yg terbaik

dia yg terlawak

dia sang penghibur

dialah,,


amir!!



"kereta baru boley pegi brape laju? 280? x laju x laju,,,"

"kreta lama lg laju,,500!!"

"500kg jual besi buruk"




aku x peduli korg nk kate ape

kutuk pon kutuk ar

aku tetap undi amir

haha

I'm sorry =D



Tuesday, March 15, 2011

kalau


if

sonnet 18

the road not taken

dr Moomala

ade sejarahnyer

haha