Sunday, July 17, 2011

sesuatu perkara


its about 30 min before azan subuh
tp still x dapat tidur
x tau kenapa
hurm,,
sekarang musim exam
masih banyak yg perlu dibaca
tapi sekarang still boleh menaip blog =.='
dan apabila aku menaip blog ini
aku rase mcm, bm aku da makin hampeh
maybe sebab banyak cakap arab
(banyak ar sangat)

tetibe teringat pasal kahwin,
lantas aku melihat diri ini
dari hujung rambut sampai ujung kaki
ya Allah
banyak sangat yg perlu diperbaiki dalam diri ini dalam mengejar kedewasaan
pemikiran ini masih kanak2


melihat kawan2 di sekeliling
terasa rendah sangat diri ini
diorg semua kemas2 blaka
aku?
selekeh nk mmpos
x abis2 dengan misteri nusantara
mungkin aku agak sempoi dan bersahaja
(oh bajet di situ)

cinta?
ada org kata, cinta itu buta
cinta itu juga boleh membutakan mata
you jump, i jump?
tah ar
mari berbalik kepada ajaran Islam
bukankah,
cinta itu lebih bermakna jika kita mencintai Allah dan rasul-Nya
oleh itu, cintailah yg Maha Mencintai
semua terserah kepada kita
sama ada utk memilih yg halal atau haram

aku rasa
aku macam disisihkan oleh org sekeliling
aku ibarat mcm batu kat tepi jalan
org jalan wat bodo jer
kalau nasib aku x baik, mmg kene terajang ar
dah ar kene trajang, dalam masa yg sama aku x mampu bangun utk melawan semula
melawan?
badan yg x kuat mane nih nk melawan?
terngiang2 di kepalaku kata seorg prof yg menjalankan kajian ke atasku
"you have a weak muscle"
ye,,muscle aku x kuat mane pon,
fine
x kesah pon
(sambil menitiskan air mata emasku ini)
(dalam masa yg sama, masih mampu utk tersenyum)
like this
=')
comel x?
ok x
selekeh jer
berbalik kepada ajaran Islam sekali lagi
siapakah orang yang paling kuat
orang yg paling kuat adalah orang yg BERSABAR

kepada mak & ayah
doakan arep ea nak exam nih
tahun nih x balik
nak merasa beraya kat sini
mane tau kot2 sini pon diorg buat tart nenas en
nk jgk merase tart nenas diorg
dalam dropbox, org ade letak cerite nur kasih the movie
jemput ar tengok ea =)

sekian sahaje coretan saye pada malam / pagi ini
semoga berjumpa lagi di laman blog ini
sori kalau x lawak
sebagai penutup
boley tuju lagu?
boley jer
sayangilah apa yg kita patut sayang
*peace*
salam



7 comments:

~Dilazul~ said...

:') naah..aku punye betul2 comel.xselekeh.Hahaha. :P

wz said...

ko follow drama die jugak?
all the best exam...
usaha & yg penting doa byk2
kalo nak tgk usaha kita,xseberapa pon sebenarnya.
Allah knows the best =)

ain azmi said...

good luck arep :) jangan sesedih taw

arep14 said...

dila : tuh comel sgt tuh,,haha

akak : aku dari dulu follow citer tuh, btw thanks,,

ain : thanks ain,,aku xde ar sedih sgt,,tgk ko komen jer aku tros gembire,,haha

Siti kHaDiJah biNTi maZLi said...

oh,rasa mcm dah lame x comment kat post arep nih..

yep, what u said about jodoh is truly correct.find HIS love and Rasul love first. then, love urself and last, others.

Allah ciptakan seseorang hamba itu sebaik2 kejadian. makanya, jgn pandang rendah pada diri sendiri. yang penting, cuba jadi y terbaik insyaAllah.

all the best exam!

laksamana47 said...

paham sgt perasaan kau bro.

xpe, bak kate mama, saya sentiasa sokong kamu dari blakang!

arep14 said...

thanks dijah & ohm =')