Friday, December 2, 2011

Speechless


eh, dah 3rd year dah?
alaaa kejapnyerrr!!
(gaye bpk lopek)

sekarang sedang memasuki module urogenital system
atau nama panjangnya urinary system + genital system
seminggu sudah pun berlalu
dan sekarang sedang belajar part Female Genital Organ
lecture tengah hari tadi menceritakan proses berlakunya pregnancy
seriously aku teringat akan Arwah Prof. Dr. Farid Al-Gebaly
Al-Fatihah

2-3 hari setelah bermulanya module ini
aku seakan-akan terkena culture shock
subjek yang di ajar dalam module nih amat memerlukan aku untuk lebih kuat berusaha
berbanding module endocrine sebelum ini yang agak simple isinya
(simple2 pon, banyak jugak nk kene hafal sampai x terhafal)


1st day lecture (buruk jugak ar, sape paham lukisan nih aku bg segenih)


2-3 hari yang lalu,
sedar tak sedar
dengan tak semena-mena aku mulakan study aku dengan membaca buku biology form 5 yang aku bawa dari Malaysia masa 1st year dulu
xde ar semena-mena sangat
tapi aku dah memang blur sangat mase lecture oogenesis
xpaham ape
so, kene ar mulakan dari awal balik

semasa membaca buku bio f5 itu
aku sedikit sebanyak tertawa kecil melihat tulisan2 burukku di dalam buku itu
lebih mencuit hati apabila aku snediri tidak memahami apa yang aku tulis itu
selesai memahami semula konsep asal,
aku lantas menutup buku bio f5 itu utk beralih ke buku module
secara tidak sengaja, aku terselak ke muka surat pertama
yang tertulis di situ adalah

MUHAMMAD ARIFF BIN ZAKARIA
5 AL-BIRUNI

*tanpa disedari, air mata jatuh membasahi pipiku
(muntah2)



pahal plak tetiber nih?


Module nih dijangka habis dalam 10 minggu
minggu pertama baru selesai
doakan aku
sebelum otak ini dibebani dengan lebih banyak teori
aku cuba untuk menghabiskan membaca satu novel yang diterbangkan khas oleh rakanku dari malaysia
sudah sebulan aku tidak menyambung membaca novel ini
dan muka surat yang terakhir yang aku baca sebulan lalu adalah muka surat 4 =.='
novel apakah itu?


inilah novelnya
*merah pipi saya dibuatnya


tadi search2 fb, ter"stalk" plak profile sendiri
memang xde keje view pic2 sendiri
semua pic biase jer aku tengok sampai ar aku jmpe pic bawah nih




aku terdiam seribu bahasa
lantas membaringkan diriku ke atas katil
merenung ke arah dinding yang kosong
terus memejamkan mata
akhirnya menidurkan diri
zzzz
wallahualam

7 comments:

MOHD UZAIR NORDIN said...

merah pipi saya dibuatnya!!!1

arep14 said...

hihi

benci benci benci!!

kecilsikerikil said...

terharu saya dibuatnya

~Dilazul~ said...

wey aku da bace dah kasih yg suci tuh.kau pun bace gak ke.haha.

arep14 said...

kecilsikerikil : usahlah menangis

dilazul : aku bace sebab aku dah tgk nora elena, tuh jer, hihi

Siti kHaDiJah biNTi maZLi said...

nape terdiam seribu bahasa tngok gambar ni?

arep14 said...

xde pape pon,,
saje je,,
hahaha